Ciutat cuidadora
Una ciutat que cuida de la seva gent. Que entén la pluralitat, en totes les seves formes, com una font de riquesa. Que creu en uns serveis bàsics de proximitat on les persones esdevinguin protagonistes de les seves realitats. Que defensa el caràcter públic i accessible dels drets de les persones (salut, habitatge, subministraments, alimentació…) per garantir una vida digna a totes les que integrem el municipi.
- Gravarem els pisos buits de caràcter especulatiu i afavorirem l’ús social dels habitatges buits propietat dels bancs. Incrementarem el parc públic municipal d’habitatge dedicat al lloguer, i reservarem el 30% de les noves promocions per a lloguer social.
- Recuperarem el bloc de Ronda Sta. Maria gestionat per SAREB i denunciarem el conveni.
- Impulsarem la municipalització i mancomunació del Servei d’Atenció Domiciliària amb els municipis veïns. I desenvoluparem un programa de suport a les famílies amb persones dependents a càrrec seu.
- Integrarem l’àrea de feminismes i LGTBI a l’alcaldia, per tal de garantir la transversalitat a totes les regidories de l’ajuntament, organismes i empreses dependents. Recuperarem la inversió pública per a les polítiques de justícia de gènere i LGTBI.
- Dotarem de més recursos el Servei d’Informació i Atenció a Dones.
- Crearem un menjador social municipal que funcioni paral·lelament com a banc d’aliments públic.
- Impulsarem l’estratègia Anti-rumors, per lluitar contra la xenofòbia i el racisme.
- Lluitarem per l’augment de la plantilla de metges de família i del servei de psicologia, així com recuperar el de ginecologia.
Ciutat educadora
L’educació és el pilar fonamental a totes les ciutats i per això defensem una educació pública, accessible i de qualitat per a tothom. Creiem que no només l’educació formal esdevé una eina transformadora, sinó que l’educació no formal, la formació i l’educació comunitària també són eines que hem de protegir i desenvolupar per poder garantir valors d’igualtat, respecte, solidaritat i autonomia.
- Quart institut: impulsarem la creació d’un nou equipament educatiu polivalent que atengui les necessitats d’ensenyament secundari (ESO, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau mitjà i Superior) i a més pugui oferir més serveis educatius, entre d’altres la formació d’adults i l’escola d’idiomes pública.
- Donarem suport a la funció educativa de les famílies, creant espais de debat familiar, i intensificant la relació entre les AMPAs i AFAs i la Secció d’Educació de l’Ajuntament.
- Obrirem els centres educatius fora de l’horari escolar, com a equipaments comunitaris, establint un reglament d’ús i promovent activitats per diferents edats.
Ciutat sostenible
Volem una ciutat amb carrers i places per trobar-nos persones diferents, passejar, jugar i exercir ciutadania en comú. Un municipalisme per la vida, per l’espai verd, que prioritza la transició ecològica enfront del canvi climàtic, que lluita contra les barreres (físiques, psíquiques, sensorials, de gènere…) i que aposta amb fets per la mobilitat saludable contra la contaminació.
- Proposarem que el servei d’autobusos urbans de Sabadell ampliï el seu radi d’acció a Barberà. Reconfigurar les línies A2, B1 i B3 per transformar-les en línies semi-directes, reduint el temps del trajecte i millorant la freqüència de pas. Millori la coordinació en la freqüència de pas de les línies A2, B1 i B3 per tal que no coincideixin. Ampliï la freqüència de pas de la línia d’autobús de la UAB (B6).
- Crearem un programa de coordinació amb botigues i supermercats del municipi per lluitar contra el malbaratament i distribuir l’excedent a preus assequibles.
- Desenvoluparem un pla d’inversió per a crear un sistema de generació d’energia fotovoltaica que aprofiti els sostres dels edificis municipals per a cobrir el 100% de la demanda de consum elèctric dels diferents serveis i equipaments públics.
Ciutat amb futur
Que produeix coneixement per viure millor, amb economies al servei del bé comú, ecològiques i cooperatives. Barris actius, amb mercats, intercanvis i comerç de proximitat. Un municipi que no es resigna enfront de la precarietat, que impulsa polítiques actives per treballs amb drets i salaris dignes. Que integra la perspectiva de gènere en sectors tan minvats com la indústria i els serveis.
- A través de la inversió del consistori, incrementarem la demanda del sector vinculat a la transició energètica, per crear nous llocs de treball i propiciar la implementació d’empreses del sector. Entre d’altres, crearem una empresa pública energètica de generació fotovoltaica, un pla d’ajuts per la transició ecològica i un pla de renovació del parc mòbil elèctric.
- Implementarem un pla d’ajut a la creació de noves iniciatives de comerç local, amb incentius fiscals, ajudes al lloguer durant el primer any i oficina única específica per a tràmits.
- Garantirem la gestió pública directa dels serveis públics, recuperant els serveis externalitzats possibles, mantenint i creant ocupació estable i de qualitat.
- Garantirem i equipararem els drets i condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament i de les empreses municipals.
- Desenvoluparem un programa de subvencions per tal de fer front al pagament dels Impostos municipals que per llei no són progressius, beneficiant així famílies amb menys recursos, i aquelles que pateixen dificultats.
Ciutat participada
Creiem que la radicalitat democràtica resideix en el desenvolupament d’espais i mecanismes que garanteixin la incidència directa i efectiva de la ciutadania en la co-producció de polítiques públiques, en la presa de decisions de les qüestions que els afecten com a veïnat, on la seva veu i propostes irrompin a les institucions municipals.
- Crearem el Casal d’Associacions de Barberà ubicant-lo al local municipal de la Plaça Vicens Vives. Servei cogestionat amb les entitats del municipi per oferir suport, assessorament tècnic i un servei de recursos compartits.
- Publicarem una eina pública, oberta i transparent per a la sol·licitud i gestió de l’ús dels equipaments públics, a més de garantir la seva gratuïtat d’ús per part d’entitats i col·lectius de la ciutat.
- Garantirem l’accés de qualsevol persona a la informació sobre serveis municipals. Instal·larem, en tots els espais d’atenció al públic del municipi, bucles d’inducció magnètica i farem traducció simultània dels plens municipals en llenguatge de signes.
Ciutat viva
On es promou la cultura com a eix vertebrador del municipi. Creiem que juntament amb l’esport, tenen un vessant educativa al llarg de la vida, que promouen idees i discursos basats en la tolerància, el cooperativisme i l’equitat. La comunicació ha d’esdevenir un espai accessible per tota la població i ha de garantir ser un espai representatiu i de transparència de la realitat institucional. Defensem la recuperació de la memòria històrica, perquè nosaltres, més que ningú, sabem que un poble sense memòria és un poble sense futur.
- Crearem la comissió de Festa Major, dissenyant i gestionant entre les entitats i l’ajuntament el programa d’activitats, la ubicació, el pressupost i molt més.
- Crearem l’escola municipal d’art i augmentarem els recursos de l’Escola Municipal de Música.
- Elaborarem i posarem en marxa un pla TIC a Barberà per adaptar l’ajuntament al model de societat digital actual. Crearem una xarxa de connexió wifi eficaç en tots els equipaments i espais públics. Millorarem l’actual sistema de tràmits, apostant per la via digital, a més de suport telefònic i/o xat virtual.
- Licitarem la concessió de la cafeteria de la Biblioteca Esteve Paluzie, incloent-hi, tal com es va dissenyar en un procés participatiu, la gestió i dinamització de la programació de la Sala Salvador Allende, amb horari independent del de la biblioteca.
- Crearem el Programa d’Esport Escolar, per tal de promoure la pràctica de l’esport i els seus valors entre tot l’alumnat dels centres d’educació infantil, primària i secundària.